Flexkontot är en tjänst som lånar ut pengar till svenska konsumenter. En stor fördel med att låna pengar via dem är att deras lån erbjuder en större flexibilitet än vad som annars är kutym. Detta gäller såväl när det kommer till återbetalningen av lånet som den flexibla kreditgränsen. Hela processen är helt enkelt utformad för att vara enkel och smidig. Som användare kan du dessutom enkelt få tillgång till information om den finansiella produkt som erbjuds.
Till exempel har Flexkontot en lånekalkylator på sin hemsida. Denna kan du använda för att beräkna hur mycket det skulle kosta dig att låna ett lån. Genom att dra i reglagen och ange olika belopp kan du se över olika möjliga scenarier. Dessutom ser du direkt på webbplatsen hur hög den totala kostnaden för lånet är och hur hög dne effektiva räntan är.
3 fakta om Flexkontot som du bör känna till innan du lånar
Vill du veta mer om denna tjänst innan du surfar in på deras webbplats? Då vill vi framför allt belysa följande fakta::
- Du lånar genom att öppna en kontokredit. När du bestämmer dig för att låna pengar via Flexkontot görs detta genom en så kallad kontokredit. Detta betyder att du som kund och låntagare väljer en kreditgräns och hur mycket pengar du vill använda nu på direkten. Återstoden kan sedan finnas kvar på kreditkontot som en buffert. Du kan senare logga in på ditt konto närhelst du önskar för att ta ut de pengar som finns kvar på kontot.
- Du kan låna mellan 3 000 och 30 000 kr. När du lånar pengar via just denna långivare har du möjlighet att låna från 3 000 kr och upp till 30 000 kr. För att kunna beviljas ett lån behöver du vara minst 18 år gammal och ha en inkomst på åtminstone 120 000 kr före skatt per år. Dessutom måste du ha ett svenskt personnummer, vara skriven i landet samt inte ha någon aktiv skuld hos Kronofogden. Tidigare betalningsanmärkningar behöver dock inte vara ett hinder i sig.
- Upplysningen tas inte via UC. Denna långivare gör inte sina kreditupplysningar via UC (Upplysningscentralen). De använder sig istället av ett annat kreditupplysningsföretag, närmare bestämt Bisnode. Vad detta innebär är att din låneansökan inte registreras hos UC, vilket vissa kunder anser vara fördelaktigt.