Ny bil

Det finns några fördelar med att kontinuerligt se över sina lån och tillgångar. Många gånger kan man hitta sätt att spara in på kostnader man dras med. För den som skall köpa bil finns det en hel del att göra för att minimera riskerna för dyra kostnader och lån. Dels gäller det att göra en bra affär, i den mån det är genomförbart, och samtidigt att få bra ränta. Om man behöver låna pengar finns ofta krav på kontantinsats. Vill man ta billån utan kontantinsats finns ofta denna möjlighet via någon extern bank. Att söka och jämföra lånegivare kan här visa sig vara bra investerad tid! Den som använder MyLoan och andra jämförelsesidor på nätet, kan snabbt se vilka fördelar det finns i att göra en grundlig jämförelse. När det rör billån utan kontantinsats är det vanligen ett blancolån som avses. Räntorna för dessa kan variera stort och påverkas av medlemskap i diverse förbund eller rörelser.

Billån eller annan form

Billån är många gånger annorlunda än andra sorters lån. Det finns krav om grundinvesteringar för att man inte skall låna upp bilens hela värde, samt ofta gränser för vilken bil man kan köpa. Om man väljer en äldre bil utan större värde kvar, är det svårt att hitta billån. Detta i och med att bilen inte utgör en säkerhet. Här kan en annan sorts lån vara bättre. En fördel med ett sådant är också att man oftare får låna till hela kostnaden.

Om man är ute efter att ta ett vanligt billån kan det, förutom krav på 20 % kontant, också finnas andra rekvisit. Att bilen är helförsäkrad är ett sådant. I och med att bilen är säkerhet för lånet handlar det för banken om att värna investeringen de har i bilen. Har men istället något annat billån utan kontantinsats, är det upp till kunden att fritt avgöra i och med att bilen inte har någon koppling till lånet per se.

I jakten på rätt bil kan det finnas en rad faktorer som väger in och som känns viktiga för köparen. Att se över ekonomiska förutsättningar är därför någonting som kan vara bra att göra redan i förväg. En bra ränta och ett billån utan kontantinsats är praktiskt att hitta även om man ännu inte sett bilen man söker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *